شرکت سپنتا فروشنده و خریدار انواع قطعات کامپیوتر در اردبیل است که قطعات کامپیوتر و لپتاپ را با نازل ترین قیمت در بازار میفروشد و با بهترین قیمت قطعات کامپیوتری شما را خریداری میکند
انواع قطعات گیمینگ و غیر گیمینگ برای کامپیوتر و لپتاپ دسته دوم و نو و استوک اروپایی که به بهترین قیمت بازار است در این شکرت خرید و فروش میشود برای اشنایی با قطعات به مطالب زیر مراجعه کنید.
کامپیوتر از مجموعه ای از قطعات سخت افزاری تشکیل شده است که با هم هماهنگ و به هم متصل شده و کلمه ای به نام کامپیوتر را تشکیل می دهند. تمامی این قطعات در جعبه ای قرار می گیرند که نه تنها قطعات را از آسیب محافظت می کند بلکه ظاهر زیباتری به آن ها می بخشد. این جعبه با نام (Case )شناخته می شود و اولین قسمتی است که باید با آن آشنا شوید.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، کیس جعبه ای است که برای محافظت و کنار هم قرار دادن انواع مختلف قطعات کامپیوتر عمل می کند. کیس های بازی، کیس های معمولی، مینی کیس ها و غیره. اینها برخی از انواع کیس ها هستند که به طور کلی در 4 دسته طبقه بندی می شوند.
این کیس ها برای کامپیوترهای چند قسمتی استفاده می شوند. برای مثال، سیستمهای بازی باید از کیسهای کامل تاور استفاده کنند تا همزمان دو کارت گرافیک و مقدار زیادی رم و هارد دیسک را مدیریت کنند. این کیس ها تقریباً 30 سانتی متر عرض و 90 سانتی متر ارتفاع دارند و برای سیستم های معمولی مناسب نیستند زیرا هزینه خرید بسیار بالاست.
در صورتی که قصد خرید یک کیس حرفه ای و کامل را دارید بهترین گزینه مید تاور کیس است. این کیف ها به دلیل سادگی و طراحی زیبا جزو کیس های میان رده بوده و در سال های اخیر جزو پرفروش ترین کیس ها بوده اند. کیسهای برج میانی 20 سانتیمتر عرض و 45 سانتیمتر ارتفاع دارند و فضای کاملی از سیستم را در اختیار شما قرار میدهند.
این کیس ها شباهت زیادی به کیس های Mini Tower دارند. آنها نظرات مثبت دریافت می کنند زیرا اندازه آنها بسیار خوب است. اکثر کاربران از این مدل کیس برای ادارات و کارهای روزمره استفاده می کنند. این کیس ها به دلیل فضای کمی که اشغال می کنند نمی توانند یک سیستم قدرتمند را در داخل خود جای دهند. در نتیجه اکثر کاربران از این مدل کیس برای کارهای اداری و وبگردی استفاده می کنند.
اشنایی با مادربرد:
مادربرد برد اصلی کامپیوتر یا لپ تاپ است که سایر قسمت ها به آن متصل هستند.
در واقع بزرگترین کارت کامپیوتر مادربرد(Motherboard) نام دارد و انواع مختلفی دارد. به طور کلی، ما می توانیم مادربرد را به عنوان یک رابط به یاد بیاوریم. زیرا سایر قسمت های سیستم از طریق مادربرد به یکدیگر متصل شده و طبق یک شبکه هماهنگ کامپیوتر را تشکیل می دهند. قطعات زیادی روی مادربرد وجود دارد. می توانیم اجزای مادربرد را به صورت زیر تعریف کنیم:
تمام پورت های کامپیوتر روی مادربرد قرار دارند یا به صورت غیر مستقیم به مادربرد متصل هستند. درگاه های اترنت، USB، HDMI، VGA، جک 3.5، پورت LAN و غیره. همه آنها روی مادربرد قرار دارند. این درگاه ها به شما این امکان را می دهند که دستگاه های مختلف را به کامپیوتر متصل کنید.
چیپست ها مهم ترین قسمت مادربرد هستند و به عنوان یک پل عمل می کنند. این چیپست ها انتخاب مدل پردازنده و پشتیبانی سخت افزاری را محدود می کنند. این بدان معناست که سرعت تبادل اطلاعات در یک مادربرد به چیپست های آن مادربرد بستگی دارد. در حال حاضر چیپست های تقریبا تمامی مادربردها از خانواده AMD وintel هستند که با وجود تفاوت هایی که بین آنها وجود دارد بهترین ها هستند.
اسلات های رم (محل قرارگیری رم ها روی مادربرد) تحت تأثیر پردازنده اصلی و چیپست های مادربرد قرار می گیرند. تعداد این اسلات ها در هر مادربرد متفاوت است. به طور کلی تعداد اسلات های رم بسیار مهم است زیرا برخی افراد تمایل به ارتقای سیستم دارند و در صورت عدم توجه به این نکته در هنگام خرید مادربرد دچار مشکل می شوند.
همه مادربردها دارای تراشه ای هستند که حاوی نرم افزار BIOS است که پل ارتباطی بین نرم افزار و سخت افزار کامپیوتر است. این قسمت بسیار مهم است و ممکن است بسته به مادربرد خریداری شده تغییراتی در این تراشه وجود داشته باشد. به طور کلی وظیفه اصلی بایوس در خط اول این پاراگراف برای شما توضیح داده شد.
مهم ترین قسمت یک مادربرد سوکت پردازنده کامپیوتر میزبان است و مدل های این قطعه با توجه به نسل ها و مدل های مختلف تفاوت های زیادی دارند.
اشنایی با کارت گرافیک:
گرافیک پردازنده گرافیکی است که عملیات و پردازنده گرافیکی را انجام می دهد.
کارت گرافیک یا واحد پردازش گرافیکی در دنیای فناوری به عنوان GPU شناخته می شود. این بخش ارزشمند در کامپیوتر وظیفه پردازش تصاویر و نمایش آن ها را بر روی مانیتور بر عهده دارد. هر کارت گرافیک شامل یک کارت اختصاصی است که حافظه و پردازنده گرافیکی روی آن قرار می گیرد و مجموعه ای از فن های خنک کننده.
تراشه GPU معمولاً روی پردازنده CPU قرار دارد، بنابراین با خرید یک پردازنده می توانید بدون نیاز به کارت گرافیک جداگانه کارهای گرافیکی انجام دهید، اما وقتی می خواهید کارهای گرافیکی مانند فتوشاپ، فیلم برداری و بازی انجام دهید وضعیت متفاوت است. . در این حالت پردازنده گرافیکی روی پردازنده نمی تواند عملیات تصویر و گرافیک مورد نظر شما را انجام دهد. در نتیجه شما تصویر گرافیکی ندارید.
اشنایی با هارددیسک:
هارد دیسک یک فضای ذخیره سازی طولانی مدت است که به طور کلی بزرگترین حافظه جانبی کامپیوتر در نظر گرفته می شود. هارد دیسک وظایف بسیار مهمی مانند حفاظت و ذخیره تمامی اطلاعات و داده ها، سیستم عامل، تمامی برنامه ها و بازی ها را بر عهده دارد. این سخت افزار در ابتدا در اندازه های بسیار بزرگ (حدود 30 اینچ) تولید شد و در نهایت چندین مگابایت فضای ذخیره سازی در اختیار کاربران قرار داد. اما امروزه هارد در انواع مدل ها و مموری ها تولید و به بازار عرضه می شود. هارد درایوها از نظر ساختار، نوع فعالیت و حتی سرعت عملکرد متفاوت هستند که در ادامه بررسی خواهیم کرد. به طور کلی هارد دیسک ها به دو دسته خارجی(EXTERNAL) وداخلی(INTERNAL) تقسیم می شوند.
هارد دیسک های داخلی اغلب در رایانه ها و لپ تاپ ها استفاده می شود. این استفاده از هارد اکسترنال خارج از کیس است. تفاوت بعدی این دو نوع هارد در سرعت انتقال اطلاعات بین آنهاست. در هارد دیسک های داخلی، سرعت انتقال اطلاعات به طور کلی بالاتر است زیرا هارد دیسک های داخلی اطلاعات را از طریق کابل SATA انتقال می دهند. اما کابل انتقال در هارد اکسترنال معمولا USB و FIREWIRE است. امروزه با توجه به پیشرفت سریع تکنولوژی، کابلی به نام ESATAدر هارد اکسترنال نصب می شود که می تواند سرعت کابل SATA را در هارد اکسترنال پیاده سازی کند.
در این قسمت یاد گرفتیم که از هاردهای اکسترنال برای ذخیره عکس، فیلم و اطلاعات شخصی استفاده می شود. از طرفی هاردهای داخلی عموما برای حافظه دسکتاپ و داخل کامپیوتر استفاده می شود.هارد اکسترنال از نظر تنوع و مدل محدودتر از هارد اکسترنال است. از آنجایی که مقاله امروز ما در مورد قطعات کامپیوتر است، سعی می کنیم مدل ها و قطعات هارد داخلی را بررسی کنیم. هارد دیسک های داخلی امروزی معمولاً بین 1 تا 8 ترابایت فضا دارند. هر کاربر می تواند حافظه مورد نیاز خود را با توجه به نوع استفاده خود انتخاب کند. این هارد ها در رنگ های خاصی (آبی، سبز، مشکی، قرمز، بنفش و طلایی) تولید می شوند و هر رنگ نشان دهنده ویژگی های آن هارد دیسک است.
اشنایی با POWER SUPPLY :
تمام وسایل برقی بدون استثنا دارای یک یا چند منبع تغذیه هستند که وظیفه تامین برق را بر عهده دارند. وظیفه منبع تغذیه در سیستم کامپیوتری بر عهده پاور است و در دنیای تکنولوژی به منبع تغذیه (PSU) معروف است. این قطعه علاوه بر برق رسانی به تمامی مناطق، نوسانات برق شهر را نیز کنترل می کند و از آسیب دیدن سایر قسمت ها جلوگیری می کند. البته پاور شما باید از این قابلیت پشتیبانی کند و قدیمی و ارزان نباشد. زیرا در توان های سطح پایین تقریبا هیچ نوسانی وجود ندارد.
به طور کلی می توان روش کار توان را تبدیل ولتاژ AC به ولتاژ DC در نظر گرفت. اهمیت ویژه قدرت زمانی که شما یک سیستم نسبتا قدرتمند را خریداری می کنید، آشکارتر می شود. این سیستم قطعا به یک منبع تغذیه قدرتمند نیاز دارد. اگر از نیروی مناسب برای گاوصندوق خود استفاده نکنید، با آسیب های جبران ناپذیری مواجه خواهید شد.
همانطور که در خرید مادربرد، کارت گرافیک و پردازنده باید دقت کنید، در خرید پاور نیز باید این دقت را دوچندان کنید و با جستجو بهترین گزینه را انتخاب کنید. در آخر این را هم اضافه کنم که در خرید پاور حتما به پریزهای مورد نیاز خود و سوکت های روی پاور توجه کنید زیرا برخی از پریزهای جدید پاورهای نسل جدید با هم ارتباط برقرار نمی کنند. با مادربرد و قطعات قدیمی.
این اطلاعات برای اشنایی شما با قطعات مهم کامپیوتر را میسر میکند تا شما در هنگام خرید اطلاعات زیادی داشته باشید.
با تشکر از شما برای مطالعه سایت ما.
شرکت داده و پردازش سپنتا.