ایجاد شبکه کامپیوتری در اردبیل

تاریخ انتشار : 2024/08/26

شبکه کامپیوتری چیست؟

 

یک شبکه کامپیوتری یک دستگاه محاسباتی به هم پیوسته است که می تواند داده ها را مبادله کند و منابع را به اشتراک بگذارد. این دستگاه های شبکه از سیستمی از قوانین به نام پروتکل های ارتباطی برای انتقال اطلاعات از طریق فناوری های فیزیکی یا بی سیم استفاده می کنند.

در زیر به سوالات متداول در مورد شبکه های کامپیوتری پاسخ داده شده است.

یک شبکه کامپیوتری چگونه کار می کند؟

 

گره ها و لینک ها نقاط پشتیبانی شبکه های کامپیوتری هستند. یک گره شبکه می تواند تجهیزات ارتباطی داده (DCE)، مانند مودم، هاب، یا سوئیچ، یا تجهیزات پایانه داده (DTE)، مانند دو یا چند کامپیوتر و چاپگر باشد. کانال به رسانه انتقال اشاره دارد که دو گره را به هم متصل می کند. اتصالات می تواند فیزیکی باشد، مانند کابل یا فیبر نوری، یا فضای خالی که توسط شبکه های بی سیم استفاده می شود.

در یک شبکه کامپیوتری فعال، گره ها از مجموعه ای از قوانین یا پروتکل ها پیروی می کنند که نحوه ارسال و دریافت داده های الکترونیکی را از طریق پیوندها تعیین می کند. معماری شبکه کامپیوتری طراحی این اجزای فیزیکی و منطقی را تعیین می کند. مشخصاتی را برای اجزای فیزیکی شبکه، سازماندهی عملکردی، پروتکل ها و رویه ها ارائه می کند.

شبکه های کامپیوتری چه می کنند؟

 

شبکه های کامپیوتری اولین بار در اواخر دهه 1950 برای استفاده در ارتش و دفاع ایجاد شدند. آنها در ابتدا برای انتقال داده ها از طریق خطوط تلفن استفاده می شدند و کاربردهای تجاری و علمی محدودی داشتند. با ظهور فناوری های اینترنتی، شبکه کامپیوتری برای شرکت ها ضروری شده است.

راه حل های شبکه امروزی چیزی بیش از اتصال را ارائه می دهند. امروزه آنها برای تحول دیجیتال و موفقیت کسب و کار حیاتی هستند. قابلیت های شبکه اصلی قابل برنامه ریزی، خودکار و ایمن تر شده اند.

شبکه بی سیم چیست؟

 

در محاسبات و مخابرات ، نوعی ارتباط بین سیستم های کامپیوتری (یعنی بین کامپیوترها ) که با استفاده از امواج مختلف طیف الکترومغناطیسی انجام می شود، به عنوان شبکه بی سیم شناخته می شود .

یعنی اتصال گره هایی است که به هیچ نوع سیم کشی یا دستگاه سیمی نیاز ندارد ، زیرا انتقال و دریافت اطلاعات از طریق پورت های تخصصی صورت می گیرد. این نوع فناوری در مقایسه با روش های سنتی جهشی بزرگ به جلو را نشان می دهد .

در سال 1971 ، زمانی که گروهی از محققان به رهبری مهندس کامپیوتر آمریکایی نورمن آبرامسون (1932)، در دانشگاه هاوایی ALOHA، اولین سیستم سوئیچینگ بسته را از طریق یک شبکه ارتباطی امواج رادیویی ایجاد کردند ، سرچشمه گرفت .

 ALOHA از 7 کامپیوتر واقع در جزایر مختلف منطقه تشکیل شده بود که از طریق یک سرور مرکزی به یکدیگر متصل شده بودند که محاسبات مختلفی را برای تامین آنها انجام می داد. اولین مشکلات مربوط به این واقعیت بود که پیام هایی که از ایستگاه های مختلف می آمدند با یکدیگر همپوشانی نداشتند، که نیاز به ایجاد اولین پروتکل های MAC داشت.

سال بعد، ALOHA قبلاً به ARPANET، سرویس اطلاعات کامپیوتری آمریکایی، پیشرو اینترنت متصل می شد .

انواع شبکه های بی سیم

شبکه های بی سیم را می توان بر اساس دو معیار مختلف طبقه بندی کرد:

بسته به محدوده شما آنها به روشی مشابه شبکه های سیمی طبقه بندی می شوند:

  • .WPAN  مخفف Wireless Personal Area Network ، حداکثر برد آن 10 متر است، بنابراین برای حداکثر یک یا دو کاربر که با هم هستند مناسب است . این نوع فناوری ها شامل بلوتوث، زیگ بی و … می شود.
  • .WLAN مخفف Wireless Local Area Network ، استاندارد ارتباطی است که فناوری‌های WiFi مبتنی بر آن است ، که می‌تواند بر اساس تکرارکننده‌ها به فاصله بسیار بیشتری برسد و انواع مختلف دستگاه‌ها را با استفاده از امواج رادیویی به هم متصل کند.
  • WMAN. مخفف Wireless Metropolitan Area Network ، شبکه های برد بسیار طولانی تر، قادر به پوشش تا 20 کیلومتر است.
  • .WWAN مخففWireless Wide Area Network ، از فناوری های تلفن همراه و مایکروویو برای انتقال داده در فواصل بسیار زیاد استفاده می کند. برخی از انواع فناوری آن عبارتند از GPRS، EDGE، GSM، 3G، 4G. یا 5

با توجه به محدوده فرکانس آن  بسته به اینکه از کدام بخش از طیف الکترومغناطیسی برای انتقال استفاده می کنید، می توانیم بین موارد زیر تمایز قائل شویم:

 

  • مایکروویوهای زمینی: با استفاده از آنتن های سهموی با قطر حدود 3 متر، سیگنال مایکروویو با برد چند کیلومتری با استفاده از فرکانس های بین 1 تا 300 گیگاهرتز منتشر می شود.
  • مایکروویو ماهواره ای:این بر اساس پیوند بین دو یا چند ایستگاه پایه، از طریق واسطه یک ماهواره معلق در جو عمل می کند . هر ماهواره باندهای فرکانسی خاص خود را دارد، اما برد بسیار بیشتر و سرعت بالاتری دارد.
  • فرو سرخ:از تعدیل کننده های نور مادون قرمز غیر منسجم استفاده می کند که وقتی مستقیماً در یک سطح مناسب قرار می گیرند یا منعکس می شوند، به سرعت انتقال داده بین 300 گیگاهرتز و 384 هرتز می رسند . با این حال، نمی تواند از دیوارها عبور کند.
  • امواج رادیویی:از امواج در فرکانس‌های مختلف) AM، FM، HF، VHF، UHF، و غیره (برای انتشار و دریافت سیگنال‌های اطلاعاتی استفاده می‌کند که در فواصل کوتاه، حتی از طریق دیوارها، کارایی بالایی به دست می‌آورد ، اما با فاصله گرفتن فیزیکی از گیرنده، آنها را از دست می‌دهد ساطع کننده

شبکه بی سیم

 

برای ایجاد شبکه بی سیم خود، می توانید از بین سه نوع استقرار انتخاب کنید: استقرار متمرکز، استقرار همگرا و استقرار مبتنی بر ابر. به کمک نیاز دارید تا بفهمید کدام پیاده سازی برای کسب و کار شما بهترین است؟  از شرکت سپنتا کمک بخواهید.

 

  1. استقرار متمرکز

متداول‌ترین نوع سیستم شبکه‌های بی‌سیم، استقرار متمرکز معمولاً در محوطه‌هایی که ساختمان‌ها و شبکه‌ها نزدیک هستند استفاده می‌شوند. این پیاده سازی شبکه بی سیم را یکپارچه می کند، که ارتقاء و عملکرد بی سیم پیشرفته را تسهیل می کند. درایورها مبتنی بر امکانات هستند و در یک مکان متمرکز نصب می شوند.  

 

2. استقرار همگرا

برای پردیس‌های کوچک یا دفاتر شعبه، استقرارهای همگرا در سراسر اتصالات سیمی و بی‌سیم سازگاری دارند. این پیاده سازی همگرایی اتصال سیمی و بی سیم را به یک دستگاه شبکه واحد، یک سوئیچ دسترسی، و دو عملکرد سوئیچ و کنترل کننده بی سیم را انجام می دهد.

 

3. استقرار مبتنی بر ابر

این سیستم از ابر برای مدیریت دستگاه های شبکه مستقر در محل، در مکان های مختلف استفاده می کند. این راه حل به دستگاه های سیسکو مراکی نیاز دارد که از طریق داشبورد خود، دید کاملی از شبکه را ارائه می دهند.   

معایب شبکه های بی سیم

 

از طرف دیگر، شبکه های بی سیم مشکلات زیر را دارند:

  • آنها بهامنیت بیشتری نیاز دارند : از آنجایی که سیگنال غیرقابل کنترل و رایگان است و هر کسی می تواند آن را بگیرد.
  • آنها مستعد تداخل هستند:یا از سیگنال های دیگر در همان کانال پخش، یا از نویز مداوم با فرکانس پایین، آنتن ها، دستگاه های مایکروویو یا حتی انواع خاصی از فلزات .
  • انتقال پیچیده تر است:از آنجایی که به مکانیسم ها و دستگاه های اضافی برای هدایت انتقال و دستگاه های دریافت کننده با قدرت کافی برای رسیدن به سیگنال پایدار و پیوسته نیاز دارد.


در دنیای امروز شبکه های کامپیوتری و بی سیم به عنوان یکی از ارکان اساسی ارتباطات و اطلاعات شناخته می شوند . شرکت سپنتا با بهره گیری از فناوری های نوین و تیم متخصص خود به ارایه راهکار های جامع و کارآمد در این حوزه پرداخته است. ما بهش ما این اطمینان را می دهیم که با استفاده از خدمات ما می توانید به شبکه ایی پایدار امن و سریع دست یابید که نیاز های کسب و کار شما را به بهترین نحو برآورده کنند. 
با توجه به اهمیت روز افزون ارتباطات بی سیم و نیاز به زیر ساخت های قوی ، ما در سپنتا متعهد به ارایه راهکار های مدرن و مطابق با استاندارد های جهانی هستیم . امیدواریم با همکاری شما بتوانیم گام های مؤثری در راستای توسعه زیر ساخت های شبکه ای برداریم و به تحقق اهداف مشترک بپردازیم.

 

از همراهی شما سپاسگذاریم و منتظر فرصتی برای همکاری های بیشتر هستیم.

برچسب ها :
دسته بندی ها :

برخی از مشتریان